Рада підтримала законопроєкт, який дозволить добудувати Музей Голодомору коштом Канади

Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про Національний музей Голодомору-геноциду, який добудують за фінансування Канади.

Законопроєкт №10361 за основу підтримали 230 депутатів, повідомила у середу, 7 лютого, народна депутатка Ірина Геращенко.

За словами депутатки, законопроєкт напрацьований спільно з канадськими партнерами і сприятиме виділенню Канадою коштів на добудову Музею Голодомору. Йдеться про 15 млн канадських доларів (близько 420 млн гривень).

Документ передбачає, що в музеї з’являться наглядова та експертна ради. До їхнього складу ввійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців та нащадки жертв Голодомору.

Наразі ще триває дискусія щодо принципів формування цих рад та їхньої прозорості, додала Геращенко.

Щоб законопроєкт набув чинності, депутати ще мають ухвалити його в другому читанні, а тоді відправити на підпис президентові.

Читайте також:
Мінкульт неефективно використав 4,2 млрд грн на діяльність музеїв Голодомору, Майдану та Держархіву, – Рахункова палата

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна