На Прикарпатті жінки встановили блокпост і побили матір з дитиною, щоб не впустити працівників ТЦК в село

У туристичному селі Космач Івано-Франківської області місцеві мешканці перекрили дорогу і побили жінку з дитиною. Поліція з’ясовує обставини інциденту.

Про це у середу, 7 лютого, повідомили у поліції Івано-Франківської області.

Відомо, що 6 лютого на лінію “102” надійшло повідомлення про конфлікт за участі місцевих мешканців в селі Космач.

Поліцейські, які приїхали на місце, з’ясували, що мешканці отримали неправдиву інформацію, яку розповсюдили у локальних групах у соціальній мережі. Яку саме, не уточняється.

За словам поліції, внаслідок цього близько сотні людей самовільно перекрили місцеву дорогу та не пропускали транспортні засоби. Між громадянами відбулись сутички, в яких постраждала неповнолітня та дві жінки. Вони були доставлені у місцеву лікарню.

Поліцейські провели з мешканцями роз’яснювальні бесіди та невдовзі люди розійшлись.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2. ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

Як зазначила одна з постраждалих Іванна Ванджурак у себе на ФБ, вона їхала у відділення “Нової пошти” в Космач. З нею в машині перебувала шестирічна донька.

Зі слів жінки, у центрі, біля заправки, її зупинив натовп розлючених жінок, деякі особи були в стані алкогольного сп’яніння. У них були в руках палиці, бити і різні металеві речі.

Як розповіла Ванджурак, жінки спитали її, хто вона така, куди їде і “чого ти приїхала до нас в село?”. Жінка пояснила, що їде з дитиною на пошту, і що є місцевою, із сусіднього села. Люди з “наїздом” сказали, щоб Іванна показала свій телефон, чи їх там не знімала. Потерпіла все показала і її відпустили.

Коли вона поверталася з пошти цією самою дорогою, жінки знову там стояли, але вже були “ще більш розлючені”. Ванджурак побачила, як всі ці люди просто ідуть на її машину. Вона встигла замкнути двері і відчинити вікно. Декілька осіб почали її знову питати, хто вона така.

“Назвали мене “наводчицею воєнкому”. Думали, що я “здаю” їхніх чоловіків”, – пише Іванна Ванджурак.

Пізніше ситуацію прокоментував голова Космацької громади Дмитро Мохначук. Він розповів, що разом з поліцією вмовляв людей розійтися.

“Ми їх вмовили, і люди розійшлися. У них — одна вимога, вони дуже “воюють” проти працівників ТЦК та СП… Це хтось у групу в соцмережі написав, що їдуть багато машин ТЦК та СП, щоб позабирати людей. Вони самі організувалися. Жінки перекрили дороги й перевіряли машини”, – сказав Мохначук у коментарі “Суспільному”.

Читайте також:
Співробітників Львівського ТЦК “озброїли” бодікамерами

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна