Причетні до потоплення російського катера “Івановєц” бійці ГУР отримали ордени від Зеленського

Президент України Володимир Зеленський вручив високі державні нагороди військовослужбовцям Головного управління розвідки Міністерства оборони України, які виявили особливу мужність під час виконання спеціальних бойових завдань, зокрема знищення російського ракетного катера “Івановєц”.

Про це повідомляє сайт президента 3 лютого.

Бійці отримали ордени Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, а також ордени “За мужність” ІІІ ступеня. Церемонія нагородження відбулася в Маріїнському палаці у Києві.

“Багато зроблено вами, багато зроблено воїнами ГУР і на землі, і на морі. Росія справді відчуває біль від ваших дій, від дій ваших побратимів, і це важливо, щоб російські винуватці цієї війни втрачали щоденно від неї”, — зазначив президент.

Особливо відзначив Зеленський успіх воїнів ГУР на морі, а саме — ураження російського ракетного корабля “Івановєц”.

“Складна операція на рейді озера Донузлав — шість прямих влучань морських дронів у корпус “Івановця”. Це було справді сильно. І я дякую вам за цю силу”, — додав він.

Присутні також ушанували хвилиною мовчання пам’ять усіх героїв війни, які віддали свої життя заради України.

Читайте також:
Шість прямих влучань дронами українського виробництва MAGURA V5: Буданов розповів подробиці потоплення російського катера “Івановєц”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна