Помер актор і ведучий програми “Казки для дітей діда Панаса” Анатолій Дриженко

На 83-му році життя помер народний артист України, телеведучий відомої телепрограми “Казки для дітей діда Панаса” Анатолій Дриженко.

Як повідомили в пресслужбі Одеського академічного музично-драматичного театру імені Василя Василька, помер актор 31 січня, а прощання з ним відбулося 2 лютого.

“Понад півстоліття корифей театру, провідний майстер Одеської української сцени, відомий артист театру та кіно дарував людям радість своєю творчістю. Мудрий, енергійний, щирий, щедрий Анатолій Миколайович був центром — душею колективу… Висловлюємо глибоке співчуття родині, колегам, друзям, глядачам — всім шанувальникам таланту видатного Артиста і Людини”, — йдеться в повідомленні театру.

Народився Анатолій Дриженко 12 березня 1941 року в селі Олялине Черкаській області. У 39 років був отримав звання заслуженого артиста України. У 52 роки отримав звання народного артиста України, ставши першим одеситом, який був удостоєний його після розпаду СРСР.

Грав у багатьох виставах Одеського академічного музично-драматичного театру, зокрема “Наталка Полтавка” (Виборний), “Народний Малахій” (Малахій), “Сто тисяч” (Герасим Калитка), “Запорожець за Дунаєм” (Іван Карась) та інших. Загалом за творче життя зіграв понад 100 ролей. Також запам’ятався як ведучий телепрограми “Казки для дітей діда Панаса” на одеському телеканалі “ГЛАС”.

Читайте також:
Помер визначний релігієзнавець, мистецтвознавець та мислитель Дмитро Степовик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна