Російські дрони влучили в підстанцію “Укренерго” в Кривому Розі: 100 тисяч абонентів залишилися без електрики, під землею застрягли 113 шахтарів

У ніч на 2 лютого Росія здійснила новий масований дроновий удар по південних та центральних областях України. Є влучання в одну з підстанцій НЕК “Укренерго”, у результаті чого знеструмлено частину Кривого Рогу.

Про це повідомили в НЕК “Укренерго”. Окрім цього, подробиці розповів голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

“3 БпЛА збито силами ПвК “Схід” на нашому напрямку. Але, на жаль, був удар по критичній інфраструктурі нашого міста”, — написав Вілкул у Telegram.

Внаслідок ворожої атаки без електрики залишилося близько 100 тисяч абонентів Саксаганського, Довгинцівського та Покровського районів міста, у тому числі — частина лікарень, садків та шкіл міста, лінія швидкісного трамвая, міського трамвая та тролейбус.

Для усунення наслідків було оперативно залучено всі служби міста.

Котельні КП “Тепломережа” та лікарні були оперативно переведені на роботу від генераторів.

Станом на 07:00 вдалося відновити подачу електрики 60 тисячам абонентів, усі лікарні — з електроенергією. Відновив роботу тролейбус та міський трамвай. Швидкісний поки що не працює. Котельня “Теплоцентралі” №2 також знеструмлена (район вул. В. Великого, “Вечірній”, “Східні” та Дніпрошосе).

На двох шахтах було заблоковано 113 шахтарів, організовано рятувальну операцію, наразі в одній шахті залишилося 19 шахтарів. Роботи щодо відновлення подачі електроенергії продовжуються.

Читайте також:
Росія атакувала чотири області 24 “шахедами”: 11 БпЛА збили, є влучання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна