Експоліцейський із Харківщини, який працював на ФСБ, отримав довічне

Суд виніс вирок колишньому поліцейському із Харківщини, який співпрацював із російськими спецслужбами.

Про це у середу, 31 січня, повідомив пресцентр Офісу генпрокурора та СБУ.

“До довічного увʼязнення засуджено експоліцейського, який передавав ФСБ РФ дані про дислокацію ЗСУ та правоохоронних органів на Харківщині”, –йдеться в повідомленні ОГП.

Йому призначено максимально можливе покарання – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. “Це перший вирок у Харківській області, в якому правоохоронця засуджено до довічного увʼязнення”, – зазначили у прокуратурі.

У суді довели, що на початку повномасштабного вторгнення Росії з оперуповноваженим ГУНП в Харківській області звʼязався його брат – працівник ФСБ Бєлгородської області.

Родич поставив поліцейському завдання передавати розвідувальні дані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ, місця знаходження представників правоохоронних органів, блокпостів у Харкові та Харківській області, переміщення військової техніки.

“Засуджений, використовуючи свої професійні навички, приховано фотографував обʼєкти з геолокаціями та направляв брату з фсб через Telegram. Серед будівель, які сфотографував поліцейський, були торгівельний центр у Харкові та обласне управління СБУ”, – йдеться у повідомленні.

У травні 2022 року правоохоронці затримали чоловіка у Харківському районі. В його службовій машині виявили незареєстровану зброю, серед якої осколкові гранати Ф-1 та РГН.

Читайте також:
Лікарка з Маріуполя, яка під час боїв за місто здала окупантам сімох поранених воїнів ЗСУ, отримала довічне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна