На Донеччині – примусова евакуація зі ще двох громад

Координаційний штаб ухвалив рішення про примусову евакуацію людей із сіл Мар’їнської та Очеретинської громад Донецької області.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, який взяв участь у засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

За його словами, учасники засідання, що відбулося під головуванням віцепрем’єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, зосередили увагу на кількості евакуйованого населення, обговорили стан евакуаційних маршрутів та грошові виплати переселенцям.

«Прийняли рішення стосовно примусової евакуації з сіл Мар’їнської ТГ (Антонівка, Іллінка, Зоряне, Олександропіль, Желанне Друге) та Очеретинської ТГ (Межове, Восход, Новоселівка Перша та Желанне)», – поінформував очільник області.

Він вкотре нагадав, що на території всієї області оголошено обов’язкову евакуацію, а з прифронтових громад – примусову.

«Наполягаю, що жителі області, особливо сім’ї з дітьми та особи з вадами здоров’я, мають евакуюватися до більш безпечних регіонів України. У цьому напрямку співпрацюємо з міжнародними партнерами та дружніми організаціями», – заявив Філашкін.

Читайте також:
На Запоріжжі оголосили примусову евакуацію дітей з п’яти населених пунктів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна