Один із лідерів румунської ультраправої партії заявив про намір анексувати частину України

уточнено посаду Тирзіу

Слідом за лідером угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї про намір анексувати частину України заявив заступник голови ультраправої румунської політичної партії “Альянс за єдність Румунії” (AUR) й очільник її фракції у сенаті країни Клаудіу Тирзіу.

Його заява прозвучала на влаштованих AUR в місті Ясси урочистостях з нагоди 165-річчя об’єднання Румунії, повідомляє портал Adevarul.ro.

Окрім території України, він також заявив про анексію території Молдови.

“Сьогодні історія знову ставить нас у контекст, де великі імперії воюють одна з одною. Ми, як завжди, на роздоріжжі, і маємо мати справу з цими великими імперіями, щоб отримати свій суверенітет або зберегти та завершити його. Ми не станемо справді суверенними, доки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабію не можна забувати. Вона повинна повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, Південна Бессарабія не може бути забута, земля Герца, Закарпаття, все, що було і є від румунського народу, має повернутися в межі тієї ж держави. Це ідеал, про який нам не дозволено забувати, ігнорувати чи мовчати”, — зазначив Клаудіу Тирзіу.

Як пише Newsweek.Romania, заради анексії вказаних територій Клаудіу Тирзіу готовий навіть на вихід з НАТО. Про це він також заявив під час промови в Яссах.

Окрім цього, він наполягає на “розмороженні відносин” з Росією.

“Я вважаю, що є необхідність розморозити відносини між Румунією та Росією, я визнаю необхідність хорошої співпраці між Румунією та Росією, я готовий це підтримати, але лише після того, як Росія доведе, що вона також хоче всього цього”, — сказав Тирзіу.

“Альянс за єдність Румунії” — опозиційна проросійська партія, що повністю підтримує риторику Кремля і поширює меседжі російської влади в Румунії та Молдові.

Читайте також:
Якщо Україна впаде, претендуватимемо на Закарпаття, — лідер угорської ультраправої партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна