На війні загинув ексхавбек київського “Динамо”

Колишній футболіст системи київського “Динамо”, ексгравець молодіжної збірної України Сергій Рожок загинув на війні проти Росії.

Про це повідомила пресслужба Української асоціації футболу.

Сергій Рожок народився 25 квітня 1985 року у Славутичі, що на Київщині. Вихованець академії “Славутича” та київського “Динамо”. Виступав на позиції центрального півзахисника.

Сергій розпочав професійну кар’єру у 2001 році в “Динамо”, до 2004-го виступав у складі другої та третьої команди киян. Не зіграв жодного матчу за головну команду “біло-синіх”. У 2005 році перейшов до сімферопольської “Таврії”, за яку провів один матч у чемпіонаті України – у квітні 2005 року. Після цього виступав за “Закарпаття”, київський ЦСКА, ФК “Харків”, “Десну”, “Оболонь”, “Кривбас”, “Чорноморець” та “Зірку”.

У 2000-2005 роках Рожок викликався до збірної України різних вікових категорій. Зіграв 13 матчів та забив два голи за молодіжну збірну.

Футбольну кар’єру Сергій Рожок завершив у Білорусі – єдиному для нього іноземному чемпіонаті. У 2013 році в цій країні виграв Кубок (із “Мінськом”). У Білорусі виступав за “Вітебськ”, “Гомель”, а його останнім професійним клубом у 2018-му стали “Смолевичі”.

З 2019 року Сергій виступав на аматорському рівні, насамкінець – за “Штурм” із Київської області.

У вищому дивізіоні чемпіонату України провів 63 матчі, забив три м’ячі. У першій лізі зіграв 105 матчів, забив 10 голів.
Найбільше поєдинків провів за білоруський “Мінськ” – 62 (сім голів та чотири асисти).

Після повномасштабного російського вторгнення він став до лав Збройних сил України. Загинув 24 січня у віці 38 років.

Читайте також:
600 км пішки, командир Олег Бабій загинув через 11 днів відходу: ГУР МОУ оприлюднило деталі операції зі знищення ракетоносців Ту-22M3 у Сольцах


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна