Арахамія пропонує розсекретити дані про втрати України на війні

Голова фракції монобільшості “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив, що пропонував президентові розсекретити дані про втрати України на війні. Володимир Зеленський ще не ухвалив рішення щодо цього.

Про це Арахамія розповів під час панельної дискусії “2024: сценарії для країни” в п’ятницю, 26 січня, передає “Лівий берег”.

“Коли ви ідете на вулиці і питаєте людей про втрати, я не чув жодного разу менше, ніж 100 тисяч. А наші втрати набагато менші”, – запевнив він.

Арахамія вважає, що усвідомлення справжніх втрат України у війні покаже, що втрати “не такі великі, як вони самі собі уявляють”.

Окрім того, Арахамія вважає доцільною так звану смарт-мобілізацію: щоб для мобілізованого враховували всі його навички, освіту, те, чим він займався у цивільному житті.

“Люди хочуть бачити, що держава буде дбати про них належним чином”, – вважає він.

Лідер парламентьскої більшості розповів, що будуть сертифікати військовозобов’язаних. Спочатку планували, що кожна людина призовного віку повинна їх мати, але потім вирішили зробити це лише для людей мобілізаційного віку (зараз це 27-60).

“Зробити це таким чином для того, щоб ми як держава розуміли, який у нас мобресурс”, – пояснив голова фракції.

Арахамія сподівається, що нова модель запрацює вже за чотири місяці.

Читайте також:
Втрати України за час великої війни оцінюють у 70 тисяч загиблими, – The Economist

“Не менше 30 тисяч”: Книга пам’яті підрахувала загиблих українських воїнів з початку великої війни. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна