Втрати України за час великої війни оцінюють у 70 тисяч загиблими, – The Economist

Втрати українського війська від початку повномасштабної війни Росії становлять щонайменше 70 тисяч загиблими. Ще до 120 тисяч воїнів було поранено.

Про це 12 листопада пише The Economist із посиланням на дані американських офіційних осіб.

У статті зазначається, що повномасштабна війна істотно вплинула на ринок праці в Україні. Близько 4,8 млн людей втратили роботу майже за одну ніч, коли Росія напала на Україну. За оцінками, рівень безробіття знизився до 18,4% у жовтні цього року з понад 30% навесні 2022 року, але залишається значно вищим за довоєнний рівень. 

За даними одного з опитувань, 17% українських працівників змінили професію з початку війни. Сотні тисяч були призвані на військову службу.

“Оскільки українців призивають все більше, зростає попит на працівників у секторах, де традиційно домінують чоловіки”, – зазначає видання.

Так, у міру продовження мобілізації в Україні жінки дедалі частіше влаштовуються працювати у сфери, де раніше становили меншість.

Міністерка економіки України Юлія Свириденко заявила, що із 36 тисяч малих і середніх компаній, зареєстрованих у країні 2023 року, 51% очолюють жінки. Крім того, відсоток співробітників жіночої статі збільшився в будівництві та гірничодобувній промисловості.

Читайте також:
Місяць штурму Авдіївки: Залужний назвав втрати росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна