Місяць штурму Авдіївки: Залужний назвав втрати росіян

Протягом місяця від початку активізації російського наступу на Авдіївку ЗСУ знищили й поранили майже 10 тисяч ворожих вояків та більше 100 танків ворога.

Про це в п’ятницю, 10 листопада, заявив головнокомандувач ЗС України Валерій Залужний.

“Місяць, як ворог почав активно штурмувати Авдіївку. Місяць запеклих боїв, витримки та звитяги наших захисників, які продовжують героїчно тримати оборону.

За цей час наші воїни знищили понад 100 ворожих танків, 250 інших бронемашин, близько півсотні артилерійських систем та 7 літаків Су-25. Загальні втрати противника у живій силі становлять близько десяти тисяч осіб”, – ідеться в повідомленні генерала Залужного, яке поширене на його сторінці у фейсбуці.

“Дякую бригадам, нашим підрозділам. Піхоті, артилеристам, танкістам, розвідникам, операторам БПлА, медикам. Кожному захиснику, кожній захисниці, які боронять Авдіївку. Схиляю голову перед тими, хто на щиті. Вічна Памʼять і шана”, – додав головком.

Відомий будинок в Авдіївці. Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Фото: Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Нагадаємо, 4 листопада британська розвідувальна спільнота констатувала, що російська армія втратила близько 200 одиниць бронетехніки під час штурму Авдіївки.

Читайте також:
Єрмак відповів про єдність Зеленського і Залужного та чутки щодо відставки головкома

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна