17 нардепів від “Слуги народу” написали заяви про складання мандату

Ще 17 народних депутатів від партії “Слуга народу” написали заяви на складання мандату народного депутата. Україні загрожує парламентська криза через нардепів, які хочуть перестати працювати.

Про це заявив голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія  під час дискусії “2024: сценарії для країни”, організованої в рамках проєкту “Нова країна”  LB.ua і EFI Group.

“У нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення – ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним”, – зазначив він.

На думку Арахамії, нині немає єдності в українському парламенті. Вона була півтора року тому, а нинішня ситуація в цьому плані ще гірше ніж до повномасштабної війни.

Читайте також:
Рада позбавила мандатів трьох нардепів і встановила новий антирекорд за кількістю депутатів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна