Розкрадання на закупівлі артснарядів для ЗСУ: у бюджет повернули 1,5 млрд грн

Завдяки злагодженим діям прокурорів Офісу Генпрокурора та слідчих СБУ, а також за сприяння Міністерства оборони України, під час досудового розслідування в січні 2024 року розірвано збитковий державний контракт зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для ЗСУ.

Майже 1,5 млрд гривень вже повернуто компанією-нерезидентом на рахунки Міноборони, повідомляє ОГП 25 січня.

Ідеться про договір, який у грудні 2022 року підписав підозрюваний – керівник одного з головних управлінь Міноборони ( За даними “УП“, це – Олександр Нагорський). Він уклав додаткову угоду до державного контракту з компанією-посередником на поставку артснарядів за завищеними цінами, розуміючи недоцільність та економічну необґрунтованість умов цієї угоди.

Також чиновник організував перерахування з рахунків Міністерства оборони  грошових коштів, що зрештою були перераховані на рахунки іноземної компанії.

Підозрюваному інкриміновано перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань (ч. 2 ст. 114-1 КК України). Нині він перебуває під вартою.

Нагадаємо, 23 грудня СБУ повідомила про затримання керівника одного з головних управлінь Міноборони (“УП” зазначає, що ідеться про Олександра Нагорського), який розробив цю корупційну схему придбання боєприпасів для ЗСУ.

Читайте також:
Оформлював “липові” відрядження: високопосадовець КМВА допомагав депутатам ухилятися від військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна