ПАРЄ ухвалила резолюцію – закликає визнати депортацію українських дітей геноцидом

Парламентська асамблея Ради Європи одноголосно ухвалила резолюцію «Становище дітей України».

Про це у четвер, 25 січня, повідомила пресслужба Верховної Ради України.

Так, ПАРЄ закликала усе міжнародне співтовариство ухвалити на рівні національних парламентів заяви та/або резолюції, які засуджують воєнні злочини проти дітей та визнають депортації, примусові переміщення та невиправдану затримку в репатріації українських дітей під контролем Росії як злочин геноциду.

При цьому наголошується необхідність швидкого повернення депортованих і примусово переміщених дітей в Україну відповідно до принципу найкращих інтересів дитини.

Окрім того, ПАРЄ закликала інформувати компетентні органи України про перетин кордону громадянами РФ, які незаконно усиновили чи встановили опікунство над українською дитиною.

Також у резолюції закликають запровадити та забезпечити подальше дотримання санкцій проти росії та Білорусі, а також включити до санкційних списків причетних до депортації українських дітей.

Серед іншого у резолюції закликають оцінити участь представників ЗМІ у пропагандистських кампаніях, організованих Росією та Білоруссю щодо депортованих українських дітей для, наприклад, щодо відмови в акредитації та допуску на публічні заходи.

Читайте також:
“Котлован на місці України”: російські пропагандисти вже прямо визнають, що їхня мета – геноцид

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна