“Означає брати участь у реалізації їхньої операції”: ГУР не коментуватиме списки на обмін, опубліковані пропагандистами

Головне управління розвідки Міноборони коментуватиме списки військовополонених, яких повинні були обміняти 24 січня, лише коли їх оприлюднять офіційні державні структури Росії. Зараз Москва вдається до вкидів через пропагандистів.

Про це зазначив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону 25 січня.

“Списки були відомі. Інша справа, які списки… В Україні офіційну інформацію повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими і офіційні посадові особи, зокрема Уповноважений з прав людини Верховної Ради.

З боку держави-агресора це пропагандисти – Симоньян, Шарій і так далі, висвітлюють ті чи інші списки. Пропагандисти виступають і показують ті чи інші списки, тобто це робить не міноборони агресора, не гуманітарний штаб, який відповідає за питання поводження з військовополоненими, а пропаганда”, –  заявив він.

Юсов наголосив, що коментувати ту інформацію, яку навмисне публічно вкидає російська пропаганда, означає брати участь у реалізації їхньої операції.

“Коли будуть офіційно повідомлені такі списки, звичайно, будуть і офіційні коментарі”, – підкреслив представник ГУР.

Читайте також:
Літак з росіянами чекав на Сумщині: у ГУР розповіли подробиці обміну полоненими, який не відбувся

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна