Новий глава ОБСЄ відвідає Україну наступного тижня

Нещодавно призначений голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Мальти Ян Борг наступного тижня приїде до Києва з робочим візитом, щоб продемонструвати непохитну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Про це він заявив на засіданні ОБСЄ в четвер, 25 січня, пише The Times of Malta.

“Я та мальтійське головування продовжуватимемо вимагати повного, безумовного та негайного виходу Росії з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – наголосив Борг.

Дипломат також рішуче засудив посилення ракетних атак РФ по Україні в останні тижні.

У присутності російських та українських дипломатів Борг заявив, що пріоритетом Мальти в ОБСЄ є “беззаперечне зобов’язання зберігати незаконну загарбницьку війну РФ проти України на першому місці в порядку денному ОБСЄ”.

“Зробімо все можливе, щоб розірвати ланцюг безперервного насильства, болю й страждань, які ми спостерігаємо не тільки в цій війні, але і в конфліктах по всьому світу. Зупинімо всі навмисні руйнування життєво важливої інфраструктури та смерті цивільного населення. Зупинімо нормалізацію цієї бездушної байдужості до людського життя”, – резюмував він.

Читайте також:
Під час виступу Лаврова на заході ОБСЄ із зали вийшли деякі делегати. А Сійярто потиснув йому руку

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна