Залужний зреагував на допис Бутусова про загибель операторів дронів, яких “кинули на штурм з автоматами”

Головнокомандувач Збройних сил України генерал Валерій Залужний відреагував на допис у ФБ журналіста, головного редактора видання “Цензор” Юрія Бутусова про те, що двох операторів дронів 74-го розвідувального батальйону кинули на штурм з автоматами, і вони загинули в бою.

Допис Бутусов опублікував у середу, 24 січня.

“Ціль атаки була – відбити спостережний пункт батальйону, який довелось залишити, тому що ця тимчасова та не укріплена позиція була повністю зруйнована артилерією противника.

Атака абсолютно не відповідала обстановці на тій ділянці фронту, де сили противника переважають. Але командування 74-го розвідбату це не врахувало, і замкомбата позивний «Первак» відправив дроноводів в атаку з автоматами.

У результаті заборони бійцям знищити противника та супроводжувати атаку дронами, штурмова група атакувала без підтримки, зазнала важких втрат, і завдання не було виконано”, – переповідає Бутусов ситуацію.



Журналіст наголосив, що через відсутність в армії компетентних службових розслідувань та відсутність натівської процедури After action rewiew, випадки направлення у штурмовики операторів дронів “непоодинокі і продовжуються”.

“Загинули люди, які знищили багато ворогів та врятували багато життів на цій війні. Це війна дронів – і ті командири, які не хочуть воювати дронами, а віддають безвідповідальні накази та звітують за свою активність життями підлеглих є професійно непридатними, і не гідними керувати бойовими підрозділами“, – наголосив журналіст.

Він підкреслив, що керівництво ЗСУ “нарешті має звернути увагу на бездіяльність у цьому питанні та видати наказ про заборону проведення штурмових дій без супроводу дронами та застосовувати операторів дронів для будь-яких інших завдань… Прошу звернути увагу Валерія Залужного”, – резюмував у своєму дописі медійник.

Залужний лаконічно зреагував коментарем на цю публікацію: “++”.

Читайте також:
110-та ОМБр показала відео одного з найбільших штурмів Авдіївки

➡️ Підписуйтеся на канали “Новинарні” в Телеграмі та в YouTube, а також у ТікТок та Instagram.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.