У ЗСУ наразі не можуть підтвердити, що російський Іл-76 уразили Сили оборони, – Сеник

У Збройних силах України наразі не можуть підтвердити, що російський військовий літак Іл-76 уразили українські Сили оборони у Бєлгородській області зранку 24 січня.

Про це в коментарі NV повідомив начальник Управління зв’язків з громадськістю Збройних сил України Богдан Сеник.

Видання поцікавилося у представника ЗСУ, чи причетна Україна до збиття російського Іл-76, як повідомили деякі українські медіа.

«Станом на даний час у нас такої інформації немає», — зазначив Сеник.

Він додав, що інформація про інцидент з російським Іл-76 з’ясовується.

Видання також попросило Сеника прокоментувати інформацію міноборони РФ про те, що на борту літака нібито перебували 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких нібито везли на обмін.

«У нас інформації щодо різного роду повідомлень, вкидів у тому числі, на даний час немає, все перевіряється і з’ясовується», — сказав речник.

Журналісти також звернулися по коментарі до представників Генштабу ЗСУ та Головного управління розвідки Міноборони, проте на момент виходу матеріалу відповідей не отримав.

Що відомо про падіння Іл-76

24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76.

Міністерство оборони РФ підтвердило падіння літака та заявило, що на борту нібито було 65 українських військовополонених, яких везли в Бєлгородську область на обмін.

Що кажуть про падіння Іл-76 в Україні

За повідомленням “Української правди“, її джерела в Збройних силах України спершу підтвердили, що ЗСУ причетні до падіння літака. Надалі інше джерело “УП” заперечило цю інформацію.
Тепер у публікації зазначено: “Джерела “УП” в Збройних силах підтвердили факт падіння літака” факт падіння літака. Джерела в Генштабі стверджують, що літак перевозив ракети для ЗРК С-300″.

МОУ повідомило “Суспільному“, що наразі не може підтвердити, що російський літак уразили українські Сили оборони, оскільки “ще з’ясовують інформацію”.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що з’ясовує деталі події та аналізує отриману інформацію щодо падіння російського Іл-76, в якому, як стверджує російське міноборони, нібито перебували українські військовополонені.

Речник ГУР МОУ Андрій Юсов підтвердив, що на цей день був запланований обмін полоненими.

Читайте також:
Лубінець зреагував на заяву РФ про нібито українських полонених на борту Іл-76, що впав: З’ясовую всі деталі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна