Польські фермери починають загальнонаціональний протест щодо імпорту з України

У Польщі в середу, 24 січня, починається загальнонаціональний протест фермерів з вимогами щодо захисту їхнього бізнесу від імпорту з третіх країн, зокрема України.

Про це повідомляє видання RMF 24.

Демонстрації за участі сільськогосподарської техніки пройдуть у понад 150 місцях по всій Польщі. Передбачається, що протести проходитимуть у формі не блокади, а повільного руху колони, або ж демонстрації уздовж дороги.

Мапа проведення протестів фермерів у Польщі. Фото: RMF24.

Польські фермери протестуватимуть, зокрема, проти розширення безмитного імпорту агропродовольчої продукції з України та інших країн за межами ЄС, які не дотримуються європейські стандарти.

Польські аграрії стверджують, що опинились у неконкурентному становищі через те, що вони у своїй діяльності зобов’язані виконувати низку правил і додатково витрачати кошти на певні заходи захисту довкілля, тоді як на виробників у третіх країнах ці вимоги не поширюються.

Страйк також покликаний привернути увагу до необхідності підготовки стратегії вступу України до Європейського Союзу у сфері сільського господарства, розділеної на сектори.

Ще одна вимога протестувальників – переглянути спільну європейську політику у сфері сільського господарства. Зокрема, польські фермери невдоволені низкою обмежень, пов’язаних з Європейським “зеленим” курсом, і хочуть змін та більшої “гнучкості” у національній стратегії на весь період до 2027 року.

Читайте також:

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна