Reuters: Італія хоче за допомогою головування в G7 показати свою вірність Україні і змінити наратив про війну

Італія планує використає своє головування у “Групі семи” (G7) для змінення наративу про те, що Росія перемагає в Україні, а Захід втомився від війни.

Про це 23 січня пише Reuters з посиланням на джерело, знайоме з планами Італії щодо G7.

Італія головуватиме в G7, куди також входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція і Канада, протягом 2024 року, а саміт лідерів “Групи семи” відбудеться в червні. Війна в Україні буде однією з головних тем зустрічі. Крім неї, серед основних питань лідерів G7 стануть конфлікт на Близькому Сході, продовольча безпека, зміна клімату, розвиток в Африці, взаємодія з Китаєм і штучний інтелект.

Джерело повідомило, що лідери G7 сповнені рішучості показати, що вони залишаються повністю відданими Києву, і не можуть ризикувати, проявляючи ознаки слабкості через два роки після початку повномасштабного вторгнення Росії.

“Ми повинні змінити наратив щодо України”, – заявило джерело, додавши, що президент Росії Володимир Путін втратив значний фінансовий, військовий і дипломатичний вплив після вторгнення.

Італія планує організувати 20 зустрічей на рівні міністрів під час свого головування у G7, розпочавши триденну зустріч з 13-15 березня, присвячену промисловості, технологіям і цифровізації, яка приверне увагу до швидкоплинної революції ШІ.

Прем’єр-міністр Джорджія Мелоні раніше заявила, що небезпеки, які несе в собі штучний інтелект, будуть ключовим питанням головування Італії в G7, і група присвятить цьому питанню одну сесію на саміті 13-15 червня в Апулії, повідомило джерело.

Читайте також:
Остін відкрив онлайн-засідання “Рамштайну-18”: увага на довгострокових потребах України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.