Внаслідок ураження російського Іл-22 над Азовським морем “задвохсотився” командир літака Віктор Клімов

Внаслідок підбиття російського літака Іл-22 над Азовським морем 14 січня загинув його командир Віктор Клімов.

Про це повідомив російський льотчик-випробувач Олександр Гарнаєв.

42-річний Клімов був старшим льотчиком-випробувачем військової частини 27237. Його батько Іван Клімов був штурманом в ескадрильї в Тихорецьку.

Як повідомляють місцеві пабліки, Віктор Клімов загинув ще в повітрі від осколкових поранень.

Другий пілот, який також отримав поранення, нібито зміг посадити літак.

Що передувало

Увечері 14 січня заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки Юрій Мисягін повідомив, українські військові близько 21:00 збили два російські літаки над акваторією Азовського моря – А-50 ДРЛО та ІЛ-22.

Він зазначив, що А-50 був збитий, а ІЛ-22 – підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому. Він зник з радарів, після початку зниження в районі Керчі.

Як заявили джерела в Силах оборони в коментарі виданню “РБК-Україна”, літак А-50 був збитий відразу після його заступання на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ВКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик “швидкої” та пожежної машини.

Читайте також:

“Реанімація не допоможе”: в мережі показали фото знищеного російського Іл-22

Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна