“Реанімація не допоможе”: в мережі показали фото знищеного російського Іл-22

Російському літаку Іл-22, у який влучила ракета над Азовським морем, вдалося долетіти до аеродрому.

Телеграм-канал Fighterbomber у понеділок, 15 січня, опублікував фотографію з цим літаком, який зміг дістатися міста Анапа.

Літак росіян отримав значні пошкодження від зенітної ракети, проте не був збитий.

На літаку можна побачити велику кількість отворів на хвостовій частині.

На це фото також зреагував речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

“Як бачите, корито “восстановлению не подлежит”. Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе!
Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті! Літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для нас. І до сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві “жирні” цілі за один раз!”, – прокоментував він світлину ураженого ворожого борту.

Що передувало

Увечері 14 січня заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки Юрій Мисягін повідомив, українські військові близько 21:00 збили два російські літаки над акваторією Азовського моря –  – А-50 ДРЛО та ІЛ-22.

Він зазначив, що А-50 був збитий, а ІЛ-22 – підбитий, проте перебував в повітрі і намагався дістатися до найближчого аеродрому. Він зник з радарів, після початку зниження в районі Керчі.

Як заявили джерела в Силах оборони в коментарі виданню “РБК-Україна”, літак А-50 був збитий відразу після його заступання на чергування в районі Кирилівки близько 21:10-21:15 14 січня. А-50 зник з радарів і припинив відповідати на запити тактичної авіації, а пізніше пілотом літака Су-30 ВКС РФ було виявлено займання та падіння невстановленого повітряного судна.

Літак Іл-22М11 здійснював чергування в районі Стрілкового, а зрештою був підбитий вздовж узбережжя Азовського моря близько 21-ої години 14 січня. Після ураження, літак планував здійснити посадку в Анапі, запросив евакуацію, виклик “швидкої” та пожежної машини.

Читайте також:
Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22

Збиття ворожого А-50 – перше в історії знищення літака дальнього радіолокаційного виявлення, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.