Буданов назвав найбільшого постачальника зброї для РФ, прокоментував потребу в посиленні мобілізації і загибель Пригожина

Північна Корея стала найбільшим постачальником озброєння для РФ, без посилення мобілізації — не обійтися, Україні вдасться стримати Путіна, а з висновками про смерть Пригожина не варто поспішати.

Про це розповів начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю Financial Times.

Про торішній контрнаступ і перспективи

Буданов наголосив, що невдалий контрнаступ ЗСУ у 2023 році “не є катастрофою”.

“Сказати, що все добре, неправда. Сказати, що є катастрофа, теж неправда”, — підкреслив він.

Начальник ГУР також наголосив, що 2024 рік буде роком випробувань для України, яка воює з Росією вже понад десять років відтоді, як російські солдати без розпізнавальних знаків з’явилися в Криму та на сході Донбасу. Буданов впевнений, що Україні вдасться стримати Путіна, адже “вся легенда про могутність — це мильна бульбашка”.

“Я сподіваюся, що наш успіх буде більше, ніж їхній”, — зазначив він.

Про посилення мобілізації

Кирило Буданов підкреслив, що Україна не зможе обійтися без посилення мобілізації через нестачу особового складу. Він також повторив заклик вищого військового керівництва України до збільшення кількості новобранців.

Про найбільшого постачальника зброї для РФ

За словами Буданова, Росія витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити, водночас бореться з контролем якості.

“Саме цим пояснюється пошук Росією зброї в інших країнах”, — підкреслив начальник ГУР.

Окрім цього, він зазначив, що найбільшим постачальником зброї для Росії є Північна Корея.

“Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило Росії трохи видихнути. Без їхньої допомоги ситуація була б катастрофічною”, — вважає Буданов. Втім, він підкреслює, що Росія воліла б не покладатися на зовнішню допомогу, бо це для неї “завжди приниження”.

Про Пригожина

Буданов спростував інформацію про ліквідацію ПВК “Вагнер”.

“Вагнер існує”, — заявив Буданов.

Окрім цього, він зазначив, що немає жодного доказу загибелі ватажка ПВК Євгена Пригожина в авіакатастрофі в серпні 2023 року.

“Щодо Пригожина, я б не поспішав з висновками. Я не кажу, що він не мертвий або що він мертвий. Я кажу, що немає жодного доказу того, що він мертвий”, — підкреслив начальник ГУР.

Читайте також:
Зеленський заперечив потребу в мобілізації пів мільйона українців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна