СБУ затримала охоронця дитсадка на Запоріжжі, якого підозрює в коригуванні ракетних ударів росіян

Контррозвідка Служби безпеки України звітує, що затримала агента воєнної розвідки Росії, який коригував ракетні атаки РФ по Запоріжжю.

Про це йдеться в пресрелізі СБУ у вівторок, 16 січня.

“Встановлено, що за його наведенням окупанти обстріляли житлові будинки у селищі Степногірськ напередодні 2024 року. Тоді внаслідок ворожого удару загинув 43-річний чоловік, багато приватних осель були пошкоджені або повністю зруйновані”, – переповідають у спецслужбі.

За даними слідства, коригувальником ворожого вогню виявився охоронець місцевого дитсадка. У грудні минулого року чоловіка, кажуть в СБУ, дистанційно завербував представник головного управління генштабу збройних сил РФ.

“У поле зору окупантів він потрапив через свою знайому – хористку місцевої церкви “УПЦ (МП)”, яка втекла на тимчасово захоплену частину Запоріжжя, де працює на спецслужбу країни-агресора. За вказівками російського ГРУ агент збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони на Запорізькому напрямку”, – кажуть у спецслужбі.

Особливо ворога цікавили місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки українських військ.

Крім того, додають у СБУ, чоловік коригував ракетні удари РФ  по цивільній та критичній інфраструктурі регіону, через що страждало мирне населення.

Співробітники СБУ затримали підозрюваного у його власному помешканні. Під час обшуку у нього вилучено мобільний телефон, який фігурант використовував для спілкування з російським гру через популярний месенджер.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Він перебуває під вартою. Фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

Читайте також:
Церковна хористка “моспатріархату” наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ біля Запоріжжя – прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна