Церковна хористка “моспатріархату” наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ біля Запоріжжя – прийшла СБУ

Співробітники Служби безпеки затримали ще одну прихильницю окупантів, церковну хористку “московського патріархату”, яка коригувала повітряні атаки РФ по Запоріжжю й очікувала повного захоплення регіону.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, затриманою виявилася церковна хористка та дружина настоятеля місцевого храму УПЦ МП. За координатами фігурантки російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру.

Насамперед Росію цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які були залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування російської інформаторки та затримали її у власному помешканні в одному з селищ неподалік Запоріжжя.

Як встановило розслідування, фігурантка ще з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримувала злочинні дії російських окупантів і сподівалася на захоплення всього південного регіону України. Жінка неодноразово розповідала про це своїм знайомим з Москви під час телефонних розмов.

Згодом фігурантка почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади. Отриману інформацію вона месенджером передавала своїм знайомим в росії, які потім «звітували» про це представникам спецслужб рф.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої правоохоронці виявили мобільний телефон, який вона використовувала для передання закритої інформації.

Слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Читайте також:
СБУ запакувала на Донеччині агентку РФ. Її “зв’язковим” був настоятель храму “моспатріархату”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна