Помста “Соліста”, який був на підвалі в окупантів. Зимовий бій Лицарів Зимового походу із 28 ОМБр за канал Сіверський Донець-Донбас. ВІДЕО

Донецька область. Південь Бахмутського напрямку. Січень 2024. Після літньо-осіннього наступу ЗСУ тепер росіяни перейшли тут до контратак і намагаються повернути втрачені позиції. Канал Сіверський Донець-Донбас став для них природною перешкодою, яка не дозволяє просунутись вперед. Саме по ньому зараз проходить основна лінія української оборони.

Одну з ділянок на висотах вздовж каналу тримає 28-ма окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового походу. Позиції одеситів ворог штурмувати в лоб не наважується, а намагається обходити з флангів.

Журналіст “Новинарні” став свідком одного з таких боїв у снігах – дивіться відеорепортаж.

“Це нам улітку погано, а зимою взагалі чудово. Ми ж “Лицарі зимового походу”. Мінус 40 – і в атаку підемо”, – жартує боєць механізованої роти Роман “Соліст”. “Гумор – це броня свідомості”, – додає він.

Роман у 2022 році перебував в окупації у Балаклії Харківської області, “у підвалі трохи посидів” – після цього рука відмовила. Після звільнення міста він став до лав ЗСУ і воює, бо “питань багато до під*арів накопичилося”.

Відео:

Дивіться і читайте також:
“Повторюється картина минулої зими”: 28 ОМБр приймає бій у захоплених окопах росіян на Бахмутському напрямку. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.