США вводять санкції через поставки Росії балістичних ракет КНДР: хто в списку

Держдеп США запровадив санкції проти трьох організацій з РФ та однієї фізичної особи, причетних до передачі та випробування балістичних ракет Північної Кореї для використання їх Росією проти України.

Про це заявив держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен у п’ятницю, 12 січня.

За його словами, США продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку Росія надає КНДР в обмін на цю зброю, та використовуватимуть усі наявні інструменти для виявлення й викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до передачі зброї між КНДР і РФ.

“Ми без вагань вживатимемо подальші заходи. Передача КНДР балістичних ракет Росії підтримує російську загарбницьку війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження”, – зазначив Блінкен, його цитує “Європейська правда”.

Під обмеження потрапили акціонерне товариство “Державна авіакомпанія “224 льотний загін” і його генеральний директор Володимир Міхейчик, а також ракетні полігони “Владимировка” та “Ашулук” в Астраханській області.

Читайте також:
Білий дім: РФ 6 січня вдарила по Україні балістичними ракетами з КНДР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.