На Полтавщині та у Києві побільшало непридатних до служби, – аналітика НАЗК

НАЗК зібрало й систематизувало дані про діяльність військово-лікарських комісій. Зокрема, йдеться про те, що на Полтавщині та в Києві останнім часом побільшало непридатних до служби, хоч у цих регіонах показник і так вище середнього.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

Там зазначили, що для дослідження був зібраний великий масив унікальних даних, які можуть бути корисними для перевірки ухвалених ВЛК постанов, а також для правоохоронців та суспільства в цілому.

«Ці дані можуть бути індикаторами наявності корупційних ризиків у діяльності ВЛК територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)», — йдеться в повідомленні.

Результати аналізу отриманої статистичної інформації від 23 обласних та Київського міського ТЦК та СП дали можливість установити наступні тенденції.

Відсоток визнаних ВЛК обмежено придатними від загальної кількості осіб, які проходили ВЛК (за період із 2022 року до вересня 2023 року)

У 2022 році перевищення середнього по країні показника кількості обмежено придатних (20%) у Сумській області становило 29 процентних пунктів, Житомирській — 11 п.п., Полтавській — 11 п.п.

У 2023 році перевищення середнього показника (27%) зафіксовано у Дніпропетровській області — 24 п.п., Житомирській — 14 п.п., Вінницькій — 11 п.п., Кіровоградській — 10 п.п.

Відсоток осіб, визнаних ВЛК непридатними до військової служби, від загальної кількості тих, хто проходили ВЛК (за період із 2022 року до вересня 2023 року)

НАЗК зауважило про суттєву відмінність частки непридатних до військової служби у Києві та Полтавській області, як порівняти із середнім показником по Україні.

Зокрема, у 2022 році у Києві цей показник перевищував середнє значення (8%) на 9 п.п., а в Полтавській області — на 8 п.п. За 9 місяців 2023 року у столиці цей показник перевищив середнє значення (7%) на 11 п.п., а на Полтавщині — на 13 п.п.

Відсоток осіб, визнаних ВЛК обмежено придатними, від загальної кількості тих, хто проходили ВЛК у м. Києві (за період із 2022 року до вересня 2023 року).

У 2023 році спостерігається значне перевищення середнього значення 23,5% (за період із 2022 до вересня 2023 року) встановлення обмеженої придатності осіб до військової служби в Печерському (на 13.5 п.п.), Шевченківському (на 7.5 п.п.) та Оболонському (на 6.5 п.п.) районах Києва.

Відсоток киян, визнаних непридатними до військової служби, від загальної кількості осіб, які проходили ВЛК (за період із 2022 року жо вересня 2023 року)

У 2022 році помітне значне перевищення середнього значення 7,5% (за період із 2022 до вересня 2023 року) встановлення непридатності до військової служби в Голосіївському (на 40.5 п.п.), Шевченківському (на 13.5 п.п.) та Подільському (на 12.5 п.п.) районах Києва.

У 2023 році спостерігається значне перевищення вказаного середнього значення в Голосіївському (на 32.5 п.п.), Дарницькому (на 12.5 п.п.) та Шевченківському (на 11.5 п.п.) районах Києва.
У НАЗК зауважили, що графіки побудовані на основі інформації, отриманої від обласних ТЦК та СП та Київського міського ТЦК та СП. Показники можуть містити статистичну похибку у зв’язку з різними підходами до підрахунку та опрацювання даних у різних областях.

Читайте також:
Буде відстрочка від мобілізації: на Прикарпатті шукають охочих будувати фортифікації на Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна