Колаборант з Харківщини встановлював агітаційні борди на підтримку росіян – сидітиме 10 років

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з російськими загарбниками у період окупації Харківщини.

Після захоплення Куп’янського району він підтримав рашистів та погодився очолити “відділ адміністративно-господарського забезпечення” місцевої окупаційної адміністрації РФ.

Про це 12 січня інформує пресслужба СБУ.

На цій “посаді” він займався облаштуванням бігбордів з агітаційними постерами на підтримку російських військ та агресивної політики Кремля. Для цього фігурант виділяв з комунального автопарку громади підйомні вишки, вантажну техніку та бульдозери.

Також він організовував перевезення на територію РФ приватного майна, яке рашисти намародерили в захоплених селищах району.

Крім того, за дорученням місцевого гауляйтера фігурант особисто об’їжджав приватні домоволодіння та агітував людей перейти на бік агресора. За це обіцяв одноразову грошову “винагороду” у 10 тисяч рублів та лояльне ставлення з боку окупантів.

Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли він намагався втекти на тимчасово окуповану територію на сході України у вересні 2022 року. За даним слідства, зловмисником є 26-річний мешканець селища Шевченкове, який з самого початку повномасштабного вторгнення РФ підтримав збройну агресію проти України.

На підставі зібраних доказів суд визнав його винним за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Харківській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Читайте також:
СБУ затримала ексчиновницю із Херсона, яка віддала росіянам автопарк “швидких” для депортації українських дітей до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна