Ігнат прокоментував слова Зеленського про знищені “26 російських вертольотів за добу і 12 літаків за раз”

Речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат прокоментував слова президента Володимира Зеленського про те, що наші Сили оборони знищили “26 російських вертольотів за добу і 12 літаків за раз” і наголосив, що нам потрібно більше високоточної далекобійної зброї.

Так, 11 січня на пресконференції у Латвії президент України Володимир Зеленський повідомив, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю, за допомогою якої ЗСУ знищили “26 російських вертольотів за добу і 12 літаків за раз”.

“Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи (протиповітряної оборони – “Н”) і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим”, – розповів Зеленський.

На запитання журналістки, “що нам потрібно для таких успіхів”, Ігнат відповів:

“… Йдеться про ті речі, які всі давно обговорили і дещо призабули. Це знищення літальних апаратів противника (як гелікоптерів, так і літаків) безпосередньо на аеродромах базування. Саме про це, ймовірно, говорив президент”, – сказав Ігнат у ефірі телемарафону у п’ятницю, 12 січня.

“Звичайно, засоби, які нам постачають партнери – високоточна далекобійна зброя – це саме те, що потрібно Україні для стримування агресора як в повітрі, так і завдання йому ударів по землі. Всі прекрасно знають, які це засоби: це і крилаті ракети, і балістичні ракети, які Україні вкрай потрібні для того, щоб відбивати повітряні атаки, повітряний тероризм агресора”, – каже речник ПС.

“Ми бачимо, що [росіяни] щодня завдають ударів і керованими авіабомбами, і керованими авіаційними ракетами. Щоправда, ця ніч (з 11 на 12 січня – “Н”) була найспокійніша, напевне, за останній час…

Сьогодні не було жодного літального апарату, жодного засобу повітряного нападу по території України протягом ночі. Дуже рідко такі довідки трапляються. Але дійсно, сьогодні була тиха ніч. Передусім, це, мабуть, було зумовлено погіршенням погодних умов у повітряному просторі там, де противник працює по нас і безпілотниками, і авіацією”, – резюмував полковник Ігнат.

Читайте також:
Ракетами ATACMS вдалося знищити 9 гелікоптерів окупантів у Бердянську та Луганську, — експерт Oryx

ЗСУ знищили пункт управління армії РФ на військовому аеродромі “Саки” в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.