Ракетами ATACMS вдалося знищити 9 гелікоптерів окупантів у Бердянську та Луганську, — експерт Oryx

Ударами ракетами ATACMS по аеродромах Бердянська та Луганська українські війська знищили 9 російських гелікоптерів, ще 15 — пошкодили.

Про це заявив військовий аналітик моніторингової групи Oryx Якуб Яновський 21 жовтня.

Удари по аеродромах ЗСУ завдали 17 жовтня.

За інформацією аналітиків, у результаті ударів було знищено 7 гелікоптерів Ка-52 “Алігатор” і два вертольоти Мі-8. Крім цього, зазнали пошкоджень 8 одиниць Ка-52 та ще 7 Мі-8.

Контекст

Вночі проти 17 жовтня Збройні сили завдали успішних ударів по аеродромах поблизу тимчасово окупованих російськими військами Бердянська Запорізької області та Луганська.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Підрозділи ракетних військ уразили 2 вертольоти на посадкових майданчиках, склад боєприпасів та артилерійський засіб росіян.

Уночі Telegram-канали повідомляли про вибухи у Бердянську та активну роботу ворожої ППО.

“Але, здається, є і влучання”, — зазначає Brd24.

“Близько 2:30 ночі кара небесна прийшла в район базування гелікоптерів та аеродрому. ППО окупанта черговий раз довело свою ефективність відстністю ураження. Рахунковий результат згодом з настання світлої пори доби”, — написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Читайте також:
Окупанти намагалися штурмувати позиції десантників на Донеччині: поплатилися 5 танками, 4 БМП і двома десятками бійців

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна