У Харкові будують підземну школу, відкриття запланували на весну. ВІДЕО

У Харкові триває будівництво першої в Україні підземної школи, її відкриття запланували на весну. Також місцева влада прагне відкрити ще один такий навчальний заклад для дітей.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у середу, 10 січня.

Ця школа розташована в Індустріальному районі міста. Терехов запевнив, що її будівництво триває «чітко за графіком», попри російські обстріли, морози й негоду.

Так, уже змонтовані всі бетонні конструкції, а нині триває робота закцентована на гідро- та теплоізоляції, проведенні систем каналізації, водогону та встановленні вентиляції.

«Підрядники обіцяють тримати заданий темп, щоб уже з березня місяця ми змогли навчати тут наших дітей та взятися до зведення наступної такої школи в одному із центральних районів міста», — розповів очільник Харкова.

Як писала “Новинарня“, з початку цього навчального року в Харкові презентували класи для навчання в метрополітені. Тоді під землею облаштували кабінети для занять 60 класів, щоб понад тисячу школярів могли відвідувати заняття.

Читайте також:
Діти підвалів і метро. Як незвичайний навчальний проєкт допомагає дітлахам деокупованої Харківщини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.