Парламент Італії проголосував за продовження військової підтримки України

Нижня палата італійського парламенту проголосувала за резолюцію про продовження військової підтримки України.

Резолюцію було ухвалено 195 голосами “за”, 50 – “проти” і 55 – “утрималися” під час голосування у середу, 10 січня, передає “Європейська правда”.

Резолюція, серед іншого, зобов’язує уряд “продовжувати підтримувати, відповідно до взятих зобов’язань і того, що буде узгоджено в рамках НАТО і ЄС, а також на міжнародних форумах, членом яких є Італія, органи державної влади України, в тому числі шляхом передачі військових транспортних засобів, матеріалів та обладнання”.

“Наша підтримка України залишається сильною і абсолютно незмінною”, – заявив міністр оборони Гвідо Крозетто, виступаючи в парламенті з приводу продовження військової допомоги Києву, рішення про яку Рада міністрів ухвалила в грудні минулого року.

“Попереду ще довгий шлях разом з Україною, але було б драматичною стратегічною і політичною помилкою зробити крок назад зараз. Наша підтримка має тривати доти, доки не припиняться російські атаки”, – додав міністр.

Міністр повідомив, що серед різних дій, які здійснює Італія, є також висловлення зацікавленості в участі в проєкті “коаліції з розмінування”, який просуває Литва, зокрема, для розмінування території.

“Після семи вже офіційно оформлених пакетів, ми нещодавно дали зелене світло на відправку восьмого траншу обладнання, матеріалів і систем до Києва. Цей пакет обладнання та систем озброєння також спрямований тільки і виключно на посилення обороноздатності України”, – сказав Крозетто.

Читайте також:
Уряд Італії продовжив військові поставки в Україну ще на рік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна