МОУ заявило про розірвання всіх угод, укладених з фірмами Гринкевичів

Міністерство оборони розриває усі контракти з компаніями, пов’язаними зі Гринкевичами. Ідеться про бізнесмена Ігоря Гринкевича, якого звинувачують у масштабному розкраданні грошей на потреби військових.

Про це 9 січня заявив заступник міністра оборони Віталій Половенко під час пресконференції “Легка промисловість — за прозорі закупівлі”.

“Позиція (щодо кейсу Гринкевичів) така, що після публікацій ЗМІ міністерством оборони було одразу ухвалено рішення стосовно розірвання тих договорів, як були попередньо укладені”, — сказав він.

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич та його родина. Фото з відкритих джерел

Що відомо про справу Гринкевича

Наприкінці 2023 року ДБР затримало львівського бізнесмена-постачальника Міноборони, який намагався за $500 тисяч підкупити одного з керівників відомства. ЗМІ писали, що йдеться про Ігоря Гринкевича. За це він хотів “сприяння” у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Саме ж провадження стосувалося оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ під час яких Міноборони було завдано понад 1 млрд грн збитків. Загалом же компанії бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міноборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Втім, багато контрактів не було виконано, а деякі не в повному обсязі або за завищеними цінами.

За даними слідства, до виконання оборонних замовлень залучили підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мали належних потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони.

Гринкевичу оголосили підозру за ч. 3 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Суд відправив його під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі понад 420 мільйонів гривень.

Читайте також:
Частину сухпайків для ЗСУ закупили без контролю якості: Міноборони вилучає зіпсовані, департамент закупівель ліквідовують

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна