Частину сухпайків для ЗСУ закупили без контролю якості: Міноборони вилучає зіпсовані, департамент закупівель ліквідовують

Міністерство оборони України вилучає зіпсовані сухпайки для ЗСУ, а департамент ресурсних закупівель, який займайся закупівлями, ліквідовують.

Про це повідомили в Міноборони 13 грудня.

“Департамент розформовують. З керівником спілкуються слідчі, Міноборони вилучає частину сухпайків, поставлених у 2022-му році. Зараз їх зберігають на складах Збройних сил”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, у частині наборів пошкоджене пакування з джемом — попри те, що термін придатності продуктів ще не вийшов. Тож набори заборонені для видачі.

Найближчим часом Командування сил логістики отримає від Міноборони нову партію сухпайків.

Зіпсовані набори закупив департамент ресурсних закупівель у 2022 році — без контролю якості. Зараз цей департамент перебуває в процесі ліквідації. До сфери його відповідальності входили всі рішення щодо закупівель міністерства: визначення кількості, вартості та процедури закупівлі.

Це створювало корупційні ризики. Щоб уникнути їх надалі, функції департаменту були розподілені між різними підрозділами: департаментом політики закупівель, “Агенцією закупівель у сфері оборони” (ДП “Державний оператор тилу”), департаментом планування.

Керівник, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, зараз фігурує у кримінальному провадженні, зокрема за іншими звинуваченнями.

Читайте також:
Недобросовісного постачальника сухпайків для ЗСУ хочуть змусити заплатити 456 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна