Проєкт постанови про відкликання Безуглої підтримав регламентний комітет Ради

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту підтримав проєкт постанови про відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Про це в понеділок, 8 січня, повідомив народний депутат, член фракції “Голос” Ярослав Железняк та опублікував світлини висновку регламентного комітету.

За його словами, “рішення прийнято одноголосно. Відповідно, вже 10 січня парламент може розглянути постанову”.

Як додав Железняк, рішення буде винесене на розгляд сесійної зали парламенту, а також Безугла залишається членом оборонного комітету.

Читайте також:
Постанову про відкликання Безуглої з посади заступниці голови оборонного комітету зареєстрували у Верховній Раді

Як писала “Новинарня” раніше, 5 січня комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення відкликати Марʼяну Безуглу з посади заступниці голови комітету.

На таке рішення комітету Безугла відреагувала у Facebook.

“Отже, щодо мого начебто “відкликання” з посади заступниці Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки:
– Рішення згідно  з законом може бути прийняте тільки в залі.
– Це лише рекомендація від Комітету.
– Зроблено все було максимально підступно: голова Комітету поставив на голосування, коли я його попередила, що запізнюсь на засідання, за моєї відсутності; а колеги проголосували.
– Я не здамся НІКОЛИ і жодний шантаж не заставить мене відступити від принципів, роботи, боротьби і правди.
– Прикро за колег в Комітеті, як казала, якби кожен активно долучився до роботи з сектором нацбезпеки та оборони і не приймав конʼюнктурні рішення щодо того, щоб вигідно сказати, а що ні; то були б зовсім інші реалії. У нас війна! Так що робота і боротьба триває”, – написала вона.

Контекст

Останніми місяцями народна депутатка від фракції монобільшості “Слуга народу” Мар’яна Безугла, яка обіймає посаду заступника голови комітету ВР з питань оборони, веде активну публічну інформаційну кампанію проти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, звинувачуючи конкретно його в різних проблемах у Збройних силах та на фронті. Деякі оглядачі вважають, що таким чином Безугла транслює позицію офісу президента.

Читайте також:
У Раді пропонують звільнити Безуглу з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки та оборони
Зеленського закликають прибрати депутатку Безуглу від “кураторства” на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна