Буданов прокоментував, чому під час обміну не було повернуто жодного азовця

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України генерал-лейтенант Кирило Буданов прокоментував, чому під час крайнього обміну 3 січня не було повернуто жодного військовослужбовця окремого полку спеціального призначення “Азов”, але обіцяє, що Україна поверне всіх своїх полонених бійців.

Свій лаконічний коментар він озвучив під час включення в національному телемарафоні “Єдині новини” увечері у п’ятницю, 5 січня.

Так, журналіст нагадав слова командира “Азову” Дениса Прокопенка про те, що в полоні досі залишаються 900 бійців полку “Азов”.

“Чи свідчить це про те, що окупанти не хочуть навідріз віддавати саме азовців?” – запитав ведучий.

На що керівник української розвідки відповів так:

“Саме так. Росія веде свою звичну гру, вона намагається розіграти карту… Натягнуте дуже це питання (повернення азовців – Н). Суспільство сприймає це дуже болісно. І вони мріють про те, що гра на цій тематиці дасть їм якусь користь, щодо дестабілізації нашої країни. Це не так. Хочу нагадати, що навіть командирів полку “Азов” було повернуто, у що в принципі ніхто ніколи не вірив, і вважав, що це нереально. Але факти говорять самі за себе. І з часом будуть витягнуті усі”, – сказав керівник ГУР.

Він пояснив:

“Ми знаходимося в стані відкритої війни, і кожен обмін – це окрема операція, суто операція. Це немає нічого спільного з якоюсь юридичною роботою, чи роботою ГО тощо. Тут використовуються абсолютно всі важелі. Я не буду розкривати форми та методи, але хочу підкреслити: нічого спільного з цивілізованою роботою в цьому нема”, – сказав Буданов.

Як писала “Новинарня, до України з полону повернулися 230 українських захисників. Серед них – представники Збройних сил України – 130 (серед них ТрО – 14, ВМС – 14), Національної гвардії – 55, Державної прикордонної служби – 38, Національної поліції – 1 та шестеро цивільних, які були незаконно позбавлені волі.
Серед повернутих були як ті, хто мав офіційний статус військовополоненого, підтверджений через Міжнародний комітет Червоного Хреста (182 особи), так і ті українські військовослужбовці, які вважалися зниклими безвісти та мали статус “пошук особи” (48).
Більшість звільнених – чоловіки (225), п’ятеро жінок. До рядового та сержантського складу належать 213 осіб, одинадцятеро – офіцери.

Читайте також:
СПИСОК військових, звільнених з полону 3 січня 2024

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.