На окупованій частині Запоріжжя почали мобілізовувати навіть лікарів, – Федоров

На тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни продовжують проводити мобілізацію українців до лав окупаційних військ. У мобілізаційні списки вносять лікарів, прцівників комунальних підприємств та підлітків з 17 років.

Про це повідомив у четвер, 4 січня, мер Мелітополя Іван Федоров.

За його словами окупанти не знижують темпи мобілізації на ТОТ. Вони збільшили мобілізаційний вік з 27 до 30 років. На військовий облік ставлять вже з 17 років.

“На підприємствах і в установах створено військово-облікові столи, які збирають усю інформацію для військкоматів. На облік ставлять чоловіків незалежно від професії – навіть лікарів і працівників різних комунальних підприємств”, — зазначає Федоров.

Керівники так званих окупаційних військкоматів стали завезені відставні службовці з РФ.

Аби мотивувати чоловіків ставати до лав російської армії, обіцяють грошове забезпечення та різні пільги.

“Однак в окупації вже добре знають ціну таким перспективним “обіцянкам” – черговий обман із квитком в один кінець”, — додав Федоров.

Читайте також:
Окупанти на Запоріжжі грабують заводи й вивозять вкрадене через порт у Бердянську, — ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.