Путінська партія “Єдина Росія” активізує рекрутинг у власну приватну армію, – ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що путінська партія “Єдина Росія” обзавелася власною приватною армією – так званою ПВК “Еспаньола”.

Про це йдеться на сайті розвідки у середу, 3 січня.

Зазначається, що це терористичне формування раніше перебувало в структурі так званого батальйону “Восток” як добровольчий підрозділ російських футбольних хуліганів.

Зазначається, що з 2023 року “Еспаньолу” у своє розпорядження отримали партійці Путіна – терористичний підрозділ проголосив статус так званої приватної військової компанії, і на гроші з “Єдиної Росії” розпочався та триває активний рекрутинг.

“До “ПВК “Еспаньола” беруть так званих футбольних “ультрас”, російських радикалів усіх мастей, зокрема симпатиків нацистської ідеології, а також пересічних цивільних осіб із зубожілих “суб’єктів” Росії та тимчасово окупованих територій України – останніх використовують у “м’ясних” штурмах для створення статусу “бойового підрозділу”, – ідеться в повідомленні.

У пунктах рекрутингу, які діють на окупованих українських територіях, добровольцям за безпосередню участь у бойових діях проти України обіцяють по 220 тисяч рублів на місяць. Контракт – мінімум на пів року.

Як повідомляють у ГУР, “помирати за Москву також заманюють “страховими виплатами”: 1 млн рублів – легке поранення; 2 млн рублів – поранення середньої тяжкості; 3 млн рублів – важке поранення; 5 млн рублів – смерть.

“Загиблих і важкопоранених із числа рекрутованого “гарматного м’яса” росіяни не вивозять із поля бою, оформляють “зниклими безвісти”, щоб не платити родичам рублів за посланого москвою на смерть годувальника”, – ідеться в повідомленні.

Читайте також:
Путін збрехав про статус найманців ПВК, який “ускладнює” надання їм статусу ветеранів, — інструктор російського “штрафбату”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна