На фронті загинув боєць бригади НГУ “Рубіж” Роман Голуб

У бою на східному фронті загинув боєць батальйону “Свобода” 4-ї бригади оперативного призначення НГУ «Рубіж» Роман Голуб.

Про це у вівторок, 2 січня, повідомили Олег Тягнибок і Андрій Іллєнко.

“Крафтер – легенда батальйону «Свобода». З перших днів він виїхав з рідного Івано-Франківська, щоб взяти участь в обороні Києва. Долучився до батальйону «Свобода», брав участь в боях за столицю, потім пройшов криваві бої Сіверськодонецька, Зайцевого, Бахмуту”, – розповів Тягнибок.

Відомо, що Роман Голуб неодноразово отримував поранення і контузії, але щоразу повертався у стрій.

“Попри молодий вік, Роман мав величезну повагу в батальйоні, в тому числі від бійців, яким він годився в сини. Був відважним воїном, який завжди йшов у саме пекло. Швидко вчився, опановував все більше військових професій, мав величезну особисту та військову харизму”.

Тягнибок також процитував побратимів військового:

“Крафтер був сильною та вольовою людиною. Мав чітку життєву позицію, великий авторитет в колективі та завжди тримав слово. На нього можна було розраховувати в критичних ситуаціях. У Роми була шалена енергія, він був сміливим та безжальним до ворога. Це велика втрата як для нашого батальйону, так і для всієї української нації. Ми втратили вірного сина, котрий до останнього свого дня боронив Україну. Він був вірним собі та пішов до кінця».

Прощання із Романом Голубом відбудеться 4 січня в місті Івано-Франківську. Початок о 13:00 у Будинку смутку (вул. Ребета, 3).

Читайте також:
На фронті загинув інженер, зоорятівник, спелеолог Святослав Романчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна