На півдні ЗСУ знищили найсучасніший радіолокаціний комплекс росіян “Ястреб-АВ”

На південному напрямку Сили оборони України знищили ворожий комплекс артилерійської розвідки 1К148 «Ястреб-АВ». Це – найсучасніший радіолокаціний комплекс ворога.

Про це у вівторок, 2 січня, повідомив 73-й морський центр спеціального призначення імені кошового отамана Антіна Головатого.

“Оператори ССО разом із дружнім підрозділом Сил оборони 140-м ОРБ скоригували по ворожій цілі вогонь HIMARS Унаслідок вогневого ураження комплекс «Ястреб-АВ» противника знищено”, – йдеться в описі відео.

У військовій частині ССО розповіли, що «Ястреб-АВ» вважається найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії.
За допомогою РЛС він здатний відстежувати траєкторію ракет противника і обчислити точні координати позицій його артилерії. Ці дані передаються артилерії для ураження позицій.

Читайте також:
ССО влучним ударом з HIMARS знищили російський “Бук” на Донеччині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна