Масована ракетна атака на Київ: пожежі в кількох районах, є загоряння багатоповерхівки, 2 загиблих та поранені. Кличко повідомив про влучання на Подолі

оновлено

Російські війська зранку 2 січня завдали масованого ракетного удару по Києву. У багатоповерховому будинку в Солом’янському районі сталося загоряння – станом на 9 ранку було відомо про 20 постраждалих, 19 із них медики госпіталізували. Рятувальники деблокували 17 людей.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

ОНОВЛЕНО
О 10:04 Кличко повідомив, що одна з постраждалих у будинку в Соломʼянському районі, жінка похилого віку, померла в кареті “швидкої”.
27 постраждалих госпіталізовані.

О 11:55 стало відомо про 43 постраждалих у будинку в Соломʼянському районі. Одна жінка загинула. Госпіталізували 37 людей. Шістьом медики надали допомогу на місці.

КМВА оновила інформацію щодо наслідків ракетної атаки: станом на 12:40 загинуло 2 людей, 43 особи постраждало. У Солом’янському районі рятувальники деблокували 17 осіб, врятували 57 осіб та 134 людини евакуювали. Пожежу локалізовано, ліквідація наслідків триває.

Кличко уточнив, що кількість постраждалих зросла до 49 людей, госпіталізували 43 людини. 

Падіння уламків ракет зафіксовано у кількох районах столиці.

У Подільському районі – пожежі в декількох місцях. Зокрема, палає складська будівля. Пожежа на площі 2000 м кв., екстренні служби працюють на місці. Пошкоджено магістралі водопостачання та горять щонайменше 6 авто. Сталося загорання на території ринку, пошкоджено газову трубу, також є падіння уламків на нежитлову забудову. Можливо, сталося загоряння житлового будинку. Інформація перевіряється, заявили в КМВА.

Водночас о 8:01 Кличко повідомив, що в Подільському районі, попередньо, є влучання на територію обʼєкта цивільної інфраструктури.

Станом на 12:40 ліквідовано загоряння у двох автосалонах на загальній площі 300 м.2. Повністю згоріло 29 автомобілів, ще 5 пошкоджено.

У Деснянському районі, попередньо, є загоряння супермаркета.

У Дарницькому – пошкоджено нежитлові приміщення.

У Голосіївському районі зафіксовано падіння решток на відкритій території, у Печерському – на дах 9-поверхового житлового будинку, на ще один багатоповерховий будинок та приватний будинок.

В Оболонському районі сталося загоряння житлового будинку, падіння решток на територію нежитлової забудови та складських приміщень.

У Святошинському районі наслідки уточнюються.

Шевченківський район – падіння решток на відкриту територію.

Усі екстрені служби працюють по викликах. Інформація щодо постраждалих уточнюється.

Через ракетний дар в деяких районах міста є проблеми з електропостачанням та водопостачанням.

Читайте також:
Росіяни завдали щонайменше 4 ракетних ударів по Харкову: загинула людина, є влучання та поранені

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна