Росіяни завдали щонайменше 4 ракетних ударів по Харкову: загинула людина, є влучання та поранені

доповнено

Російські війська зранку 2 січня завдали щонайменше чотирьох ракетних ударів по Харкову. Станом на 8:40 відомо, що одна людина загинула, ще понад 20 постраждали.

Про це повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Унаслідок обстрілу пошкоджено багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, інша цивільна інфраструктура. Є загорання автомобілів.

“Харків під масованим ракетним ударом. Є кілька прильотів у середмісті Харкова, в районах житлової забудови. Там зараз пожежа, на місце виїхали рятівники. Інформація щодо постраждалих нині уточнюється”, – заявив мер Харкова Ігор Терехов.

ОНОВЛЕНО о 10:15
Як повідомили в ДСНС, внаслідок масованої ракетної атаки по Харкову в місті виникло три пожежі, також є чиленні руйнування цивільної інфраструктури.

Горіло складське приміщення, кіоск, речі в підвалі одного із житлових будинків, легкові автомобілі та газ, який витікав із пошкодженої газової труби.

Загальна кількість постраждалих зросла до 41 людини, також відомо про одну загиблу.

Станом на 10:40 вже відомо про 44 поранених. Серед них 5 дітей: 3 хлопчики 9 років; дівчатка 6 і 13 років. У потерпілих дітей – вибухові травми, забої, акубаротравми, гострі реакції на стрес. Також поранень зазнали 24 жінки віком від 19 до 84 років і 15 чоловіків – від 24 до 60 років. 28 пацієнтів перебувають у лікарнях, окрема 3 дітей. Медики оцінюють їх стан як середній.

Загинула 91-річна жінка.

Читайте також:
Українська ППО збила всі 35 “шахедів” цієї ночі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна