З 1 січня заборонено імпорт російських алмазів до ЄС

Відсьогодні, 1 січня, набула чинності повна заборона на прямий імпорт із Росії до Європейського Союзу непромислових природних і синтетичних алмазів, а також ювелірних прикрас з діамантами.

Про це пише DW у понеділок.

Відповідно до ухваленого раніше 12-го пакета санкцій ЄС проти РФ, європейське ембарго на російські алмази, оброблені в третіх країнах, набуде чинності пізніше – з 1 березня до 1 вересня 2024 року.

За оцінками експертів, Москва заробляє на торгівлі алмазами від 3,7 до 4,6 мільйона євро щороку.

12-й санкційний пакет ЄС також передбачає посилення цінової стелі на російський експорт нафти в треті країни. Від європейських компаній вимагатимуть надавати докази того, що вони дотримуються “цінової стелі” на нафту з РФ, запровадженої країнами Заходу.

Крім того, розширюється перелік товарів, на експорт яких до Росії поширюються санкції. Зокрема, під заборону потрапляють літієві батареї, термостати і низка категорій хімічної продукції.

Читайте також:
Британія заборонила імпорт алмазів із РФ з 1 січня 2024 року

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна