“Є всі підстави вважати, що цей рік буде останнім роком окупації”: Джемілєв звернувся до росіян в Криму. ВІДЕО

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав громадян РФ, які переселилися до Криму, покинути півострів, поки функціонує Керченський міст.

Відповідне звернення опубліковано на його ФБ-сторінці у понеділок, 1 січня.

«Є всі підстави вважати, що цей рік буде останнім роком окупації. Тому пропонується всім невійськовим, цивільним особам триматися подалі від військових об’єктів, а громадянам РФ, які незаконно в’їхали до Криму, негайно, не відкладаючи на потім, поки функціонує Керченський міст, залишити півострів», – зазначив він.

Джемілєв додав, що Україна докладала багато зусиль для мирного визволення Криму. Але «альтернативи військового визволення більше не залишилося».

Лідер кримськотатарського народу запевнив, що Україна докладе всіх зусиль, щоб під час бойових дій не постраждали мирні громадяни.

«Але Україна не може відповідати за нелюдську стратегію російської армії, за стратегію прикриватися мирними громадянами… Міжнародне право та справедливість рано чи пізно, але обов’язково переможуть. До якнайшвидшої зустрічі у вільному Криму», – підкреслив він.

Читайте також:
Питання Криму вирішиться протягом кількох місяців, – Джемілєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна