Нові NASAMS і ракети: Зеленський розповів про додаткову допомогу від Канади

Президент Володимир Зеленський першу розмову з іноземним лідером у 2024 році провів із главою Канади, подякувавши йому за готовність надати нові системи ППО.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби президента ввечері в понеділок, 1 січня.

“Розпочали рік із роботи над зміцненням нашої оборони, зокрема над посиленням українського повітряного щита.

Провів першу міжнародну розмову – з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Передусім спілкувалися на безпекову тематику. Поінформував Джастіна про російські удари по наших містах і селах: постійний ракетний терор, удари «шахедів». Лише за вечір перед Новим роком і новорічну ніч нашим силам ППО вдалося знищити понад 80 ударних дронів, але, на жаль, у Сумській, Одеській, Львівській, Полтавській, Київській, Донецькій і Херсонській областях були й влучання, що призвели до пошкодження цивільних об’єктів.

Я вдячний Джастіну за готовність допомагати в посиленні захисту українського неба, зокрема за постачання додаткових «Насамсів» – систем і ракет до них”, – ідеться в дописі на фейсбук-сторінці Зеленського.

За цими даними, два лідери обговорили роботу над безпековими гарантіями та домовилися, що дві команди вже найближчим часом активізують двосторонній діалог для відповідної угоди.

“Розмовляли й про підготовку четвертої зустрічі радників, які працюють для реалізації Формули миру. Зустріч відбудеться в середині січня в Давосі. Я вдячний і Джастіну особисто, і Канаді за відповідну підтримку на глобальному рівні наших зусиль.

Вдячний і за запевнення, що наступного року допомога від Канади для України збережеться як у тому, що необхідне для нашої сили на полі бою, так і у фінансовій сфері”, – зазначив Зеленський.

Читайте також:
Канада ввела санкції проти російських діамантів і супутніх товарів


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна