Росіяни забирають нерухомість жителів окупованих територій для викорстання у військових цілях, — ЦНС

Російська окупаційна влада продовжує відбирати нерухомість жителів тимчасово окупованих територій для її використання у воєнних цілях.

Про це в неділю, 31 грудня, повідомляє Центр національного спротиву.

“Російсько-окупаційна влада продовжує порушувати права людей на ТОТ сходу та півдня України, особливо що стосується прав людини. Найпоширенішим порушенням прав людини на окупованих територіях за поточний рік є порушення права на власність”, — йдеться в повідомленні.

Російсько-окупаційні війська разом з представниками місцевих окупаційних адміністрацій, а також інші члени незаконних збройних формувань систематично привласнюють або знищують майно місцевих мешканців.

“Російсько-окупаційні війська разом з представниками місцевих окупаційних адміністрацій, а також інші члени незаконних збройних формувань систематично привласнюють або знищують майно місцевих мешканців. Відтак, громадяни України, які були змушені виїхати з окупованих територій та на даний час не мають змоги підтвердити право власності на нерухомість. У зв’язку з цим, окупаційна влада не соромлячись допомагає своїм “защитникам отечества”, ветеранам бойових дій, особливо тим, які брали активну участь під час широкомасштабного вторгнення”, — наголошують у ЦНС.

Частина відібраної нерухомості використовується окупантами  у воєнних цілях, зокрема, для розміщення особового складу та техніки російсько-окупаційних військ.

Читайте також:
Росіяни готують експедицію в Африку: шукатимуть найманців для війни в Україні, — ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.