Аргентина не приєднається до геополітичного блоку БРІКС, до якого входить Росія

Президент Аргентини Хав’єр Мілей надіслав листа країнам-членам БРІКС, у якому відхилив пропозицію приєднати його країну до геополітичного блоку.

Про це повідомляє бразильське видання Brazil247.

Про своє рішення аргентинський президент повідомив в офіційних листах до лідера Китаю Сі Цзіньпіна та Росії Володимира путіна. Його заяву також надіслали президенту Бразилії Луїза Інасіо Лули да Сілви, прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді та президенту Південно-Африканської Республіки Сирілу Рамафосі.

Аргентинське видання Infobae пише, що таким чином президент Мілей відкинув геополітичну близькість із Китаєм та Росією.

Про наміри приєднатися до блоку БРІКС за кілька місяців до закінчення свого президентського терміну заявляв експрезидент Аргентини Альберто Фернандес. Його ініціатива, пише Brazil247, отримала підтримку від китайського лідера Сі Цзіньпіна, оскільки розширення блоку відповідає інтересам Китаю з обмеження впливу Сполучених Штатів у світі.

Утім новообраний президент Аргентини підтримує США, і тому він відмовився «наполягати на угоді з комуністами», пише Infobae.

Нагадаємо, про те, що Аргентині надіслали запрошення приєднатися до БРІКС, стало відомо в серпні під час саміту геополітичного блоку. Тоді до БРІКС запросили також Ефіопію, Єгипет, Саудівську Аравію, Іран та Об’єднані Арабські Емірати.

Читайте також:
Зеленський – з візитом в Аргентині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна