У Латвії закривають доступ до всіх сайтів, які пов’язані з російським “Яндексом”

Регулятор Латвії закрив доступ до всіх сайтів, пов’язаних із російським “Яндексом”.

Про це в четвер, 28 грудня, заявив голова Національної ради Латвії з електронних ЗМІ Івар Аболіньш, повідомляє Delfi.

За словами Аболіньша, у майбутньому буде закрито доступ і до Yandex Music, яка надає безоплатний доступ до подкастів та аналогічного контенту, створюваного в Росії підсанкційними особами.

Раніше повідомлялося, що рішенням Національної ради Латвії з електронних ЗМІ від 7 квітня минулого року було ухвалено, зокрема, обмежити доступ до сайту “yandex.ru” і його дзеркальних сайтів.

Не погодившись із рішенням, “Яндекс” подав апеляцію до Адміністративного районного суду, який розгляне заяву в письмовому порядку 29 лютого 2024 року.

Нагадаємо, що “Яндекс” – російська транснаціональна компанія в галузі інформаційних технологій. Головна юридична особа зареєстрована в Нідерландах, що володіє однойменною системою пошуку в інтернеті, інтернет-порталом і веб-службами в декількох країнах.
Найпомітніше становище посідає на ринках Росії, Білорусі та Казахстану.

Читайте також:
Україна працює над притягненням до відповідальності “Яндексу” за роботу в окупованому Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна